Verhey Toldijk

Warmtepompen

Wat is een water/water warmtepomp?

Een water/water, ook wel brine/water, warmtepomp is een type warmtepomp dat warmte uit een bron van water haalt, zoals bijvoorbeeld grondwater. Het maakt gebruik van een koelvloeistof met water dat warmte absorbeert uit de bron. Deze warmte wordt in de warmtepomp omgezet in bruikbare warmte die te gebruiken is voor uw verwarming of tapwater. In de zomer kan een water/water warmtepomp ook koelen, dit doet hij passief en verbruikt hierdoor weinig stroom. Hierdoor is een water/waterpomp uitermate geschikt om je huis te voorzien van duurzame verwarming te voorzien.

Waarom een water/water warmtepomp?

Waarom geen goedkopere lucht/water warmtepomp?

Hoewel een lucht/water warmtepomp inderdaad een stukje goedkoper is, is een water/water warmtepomp in eigenlijk alle andere aspecten beter. Zoals:

Waarom wel een goedkopere lucht/water warmtepomp?

Helaas is bodemenergie niet in alle situaties de best passende oplossing. Soms is er bijvoorbeeld geen ruimte voor een bodembron of er is sprake van een boorvrije zone, zoals een drinkwaterwingebied. Een lucht-water warmtepomp kan dan wel een goed alternatief zijn. Hierbij wordt energie uit de buitenlucht gehaald.

Lucht-water warmtepompen kunnen ook worden opgesteld als hybride installatie met een gasgestookte CV als back-up.

Waarom Verhey Toldijk?

Wij houden ons sinds 1999 al bezig met warmtepompen en de bodemenergie als voeding voor de warmtepompen. Zowel het ontwerp en de aanleg van de bron, als het installeren van de warmtepomp is bij ons mogelijk in eigen beheer.

Met een bodem (water) warmtepomp bent u gegarandeerd van een hoog rendement gedurende het hele jaar, ook wanneer het buiten kouder wordt. Daarnaast biedt dit systeem de mogelijkheid van passieve koeling. Dit houdt in dat de compressor van de warmtepomp niet in actie komt, maar dat er alleen gecirculeerd wordt. Hiermee heeft u in de zomer verkoeling en wordt extra energie toegevoegd aan de bodembron die in de winter gebruikt kan worden.

Wij zijn gecertificeerd voor open en gesloten (verticale) bronsystemen met bodemwarmtewisselaars. Voor de open systemen gebruiken wij onze Conrad Boxer 200 uit 2023 die door middel van zuigboring tot dieptes van 300 meter kan komen. Voor de gesloten systemen gebruiken wij een Conrad Boxer 150 GT uit 2024 die door middel van spoelboring kan boren tot 200 meter diepte, daardoor uitermate geschikt voor gesloten bronsystemen.

Sinds 2004 gebruiken wij met grote tevredenheid warmtepompen van het Zweedse merk NIBE die allemaal voorzien zijn van een A+++ label. Voor onze verdere werkzaamheden gebruiken wij altijd gecertificeerde materialen.

Verhey Toldijk BV is gecertificeerd en werkt conform:

Sinds 2004 maken wij met grote tevredenheid gebruik van de warmtepompen van het Zweedse merk NIBE.

Hoe gaan wij te werk?

Voorafgaand aan de boring en installatie maken wij eerst een ontwerp voor het complete systeem. Als daar akkoord op gegeven wordt gaan wij verder aan de slag. Wij zorgen voor de nodige vergunningen, meldingen en eventueel ander papierwerk.

Als dat allemaal goed geregeld is, kunnen we gaan boren. Door onze ervaren boormeesters kunnen er binnen één dag al meerdere boorgaten met bodemlussen aangelegd worden zodat u er maar weinig hinder van zult ondervinden. Na afloop van het boren laten we de plek van boren weer opgeruimd en netjes achter.

Vervolgens maken we het horizontale leidingwerk naar de locatie van de warmtepomp. Dit kan bijvoorbeeld een kelder, zolder, of technische ruimte zijn. Waar onze installateurs u van al het installatiewerk zullen voorzien waarna u de warmtepomp in gebruik kan nemen.

Zo regelen wij uw warmtepomp van A tot Z!

Projecten