Verhey Toldijk

Warmtepompen en zonne-energie

Warmtepompen water-water

Sinds 1999 houden wij ons bezig met warmtepompen en de bodemenergie als voeding voor de warmtepompen. Zowel het ontwerp en de aanleg van de bron, als het installeren van de warmtepomp is bij ons mogelijk in eigen beheer.

Met een bodem (water) warmtepomp bent u gegarandeerd van een hoog rendement gedurende het hele jaar, ook wanneer het buiten kouder wordt. Daarnaast biedt dit systeem de mogelijkheid van passieve koeling. Dit houdt in dat de compressor van de warmtepomp niet in actie komt, maar dat er alleen gecirculeerd wordt. Hiermee heeft u in de zomer verkoeling en wordt extra energie toegevoegd aan de bodembron die in de winter gebruikt kan worden.

Verhey Toldijk BV is gecertificeerd en werkt conform:

Sinds 2004 maken wij met grote tevredenheid gebruik van de warmtepompen van het Zweedse merk NIBE.

Lucht-water warmtepompen

Niet in alle situaties is bodemenergie de best passende oplossing. Soms is er bijvoorbeeld geen ruimte voor een bodembron of er is sprake van een boorvrije zone, zoals een drinkwaterwingebied. Een lucht-water warmtepomp kan dan een goed alternatief zijn. Hierbij wordt energie uit de buitenlucht gehaald.

Lucht-water warmtepompen kunnen ook worden opgesteld als hybride installatie met een gasgestookte CV als back-up.

Zonnepanelen en zonneboilers

Op het gebied van zonne-energie voorzien we in aanleg van zonneboilers en PV panelen. Hiermee kunnen we u een compleet pakket aanbieden ter verduurzaming van uw woning of pand.

Projecten