Verhey Toldijk

Brandputten en bluswatervoorziening

Verhey Toldijk realiseert brandputten voor overheden, bedrijven en particulieren. Omdat wij in ons bedrijf grondboortechniek en installatietechniek samenbrengen kunnen wij iedere gewenste uitvoering realiseren.

De meest gevraagde wateropbrengsten zijn:

Als de bodemstructuur het toelaat zijn ook grotere hoeveelheden water te onttrekken.

Gesloten geboorde brandput

Bij een gesloten geboorde brandput wordt de bron afgewerkt met een vaste zuigbuis. Deze wordt gemonteerd aan een RVS bronplaat met zuigbocht en Storz aansluiting. De brandweer kan haar zuigslang aansluiten op de vaste zuigbuis.

De meest gekozen afwerking is een bovengrondse gesloten brandput met een 4” RVS brandputbocht met 125mm zuigbuis voorzien van Storz 133 aansluiting. Ter bescherming van de brandput kan een aanrijdbeveiliging worden geplaatst

Voor locaties waar geen ruimte is om een bovengrondse bocht te plaatsen kunnen wij de gesloten brandput ondergronds afwerken, gelijk met het maaiveld. Zo is het mogelijk om over de brandput heen te rijden. In de straat komt een gietijzeren deksel met het opschrift “BRANDPUT”. Onder deze deksel wordt de bron afgewerkt met een uitneembare bocht, haalbuis en Storz aansluiting. Of als optie met een RVS liftbocht.

Open geboorde brandput

Een brandput welke ter hoogte van het maaiveld is afgewerkt met een gietijzeren deksel, waaronder men een open bron aantreft. De deksel is herkenbaar aan het opschrift “BRANDPUT”. De brandweer kan hieruit middels een eigen zuigslang direct water oppompen. De bovenste 10 meter van de stijgbuis worden daarom uitgevoerd met een grotere diameter buis (doorgaans 315mm) dan de rest van de bron.

Gesloten brandput met eigen opvoerpomp

Deze uitvoering wordt vaak gekozen in situaties waar de grondwaterstand verder onder het maaiveld staat dan 6 meter, of wanneer er een primaire bluswatervoorziening wordt vereist. In de geboorde put wordt een onderwaterpomp gemonteerd aan RVS stijgleiding.

Bovengronds eindigend met 4” RVS bocht met Storz133 aansluiting met blindkap. Of onder een gietijzer deksel met een ondergrondse afwerking. Bij de brandput wordt een besturingskast op sokkel geplaatst, waarin het bedieningspaneel is opgenomen. Deze kast kan worden afgesloten.

Brandkranen

Voor grotere locaties waar meerdere primaire bluspunten zijn gewenst, realiseert Verhey Toldijk een netwerk van ondergrondse leidingen, eindigend op diverse plaatsen met een onder- of bovengrondse brandkraan.
Bij iedere brandkraan kan eigen schakelaar worden gerealiseerd om de pomp te starten en stoppen. Een andere optie is een besturing waarbij de pomp inschakelt op druk-val in het leidingnetwerk.

Service, inspecties en onderhoud

Een brandput is aangelegd voor gebruik bij calamiteiten. Regelmatig testen en onderhouden is een vereiste om er op te kunnen vertrouwen als het echt nodig is. Verhey Toldijk verzorgt dit onderhoud veelal op contractbasis. Tijdens een controle wordt de put getest op een maximale opbrengst en wordt de staat van de onderdelen en pakkingen gecontroleerd. Bij een uitvoering met pomp wordt ook de stroomopname gemeten en de besturing gecontroleerd.

Alle door Verhey Toldijk gerealiseerde bluswatervoorzieningen worden opgeleverd met een testrapport.

Projecten

Brandputten en bluswatervoorzieningen

Brandputten testen op de Veluwe

Jaarlijkse inspectie brandputten 2019 (Veluwe) Omschrijving project Jaarlijks testen wij diverse brandputten op de Veluwe. Bijzonder aan deze putten is dat het veelal diepe

Lees meer »
Brandputten en bluswatervoorzieningen

Bluswatervoorziening Traverse N348 (Dieren)

Bluswatervoorziening Traverse N348 (Dieren) Omschrijving project Brandputten met pompen en droge blusleidingen aangelegd Locatie Dieren Periode 2019 Uitgevoerde diensten Brandputten en bluswatervoorziening Share on

Lees meer »